"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

КРУ знайшло порушень на підприємствах на 9 мільярдів

Четвер, 14 квітня 2011, 19:49

За перший квартал 2011 року органи КРУ перевірили 3,3 тисячі підприємств, установ і організацій.

Порушення встановлено на 3,2 тисячі підприємств, що становить понад 96%.

Про це повідомив голова Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв під час розширеного засідання Колегії ГоловКРУ 14 квітня, інформує прес-служба уряду.

За його словами, загальна сума виявлених за цей період порушень становить понад 9 мільярдів гривень, з яких сума втрачених ресурсів - майже 1,8 мільярдів гривень.

Реклама:

При цьому в першому кварталі КРУ усунули втрат ресурсів на 1,048 мільярдів гривень.

"Це найвищий показник за всі роки роботи нашої Служби. Для порівняння, 2010 року цей показник був майже вчетверо меншим - близько 266 мільйонів гривень", - наголосив Андрєєв.

Результати моніторингу окремих господарських операцій та платіжних перерахувань засвідчили низку ризикових операцій, здійснених суб'єктами господарювання, на загальну суму 2,5 мільярда гривень.

При цьому попереджено порушень фінансової дисципліни на загальну суму майже 335,5 мільйона гривень, з яких 33,5 мільйона гривень - потенційні втрати державних ресурсів.

Для відповідного реагування на факти порушень до правоохоронних органів передано 1,6 тисяч ревізійних матеріалів, за яким порушено понад 500 кримінальних справ.

За результатами розгляду правоохоронними органами матеріалів контрольних заходів, проведених органами ДКРС, на 37 посадових осіб складено протоколи про корупцію.

За порушення фінансової дисципліни органи КРУ притягнули до адміністративної відповідальності майже 8,3 тисячі посадових осіб.

Загальна сума накладених адміністративних штрафів сягнула понад 2,1 мільйона гривень.

До дисциплінарної відповідальності у звітному періоді притягнуто 2,3 тисячі посадових осіб, до матеріальної - 702 особи, з яких 41 звільнено із займаних посад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!