"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін перечитає газову угоду з Україною

Четвер, 14 квітня 2011, 18:31

Росія готова проаналізувати формулу ціни на природний газ, яка закріплена в контрактах ії "Нафтогазу" і російського "Газпрому".

Про це йдеться в повідомленні уряду Росії, передають "Комментарии" з посиланням на "Українські новини".

"У дусі партнерства, як це склалося за останній рік, ми готові уважно прочитати ще раз всі наші домовленості. І якщо там є щось таке, що дійсно приводить до певних неточностей в ціноутворенні, ми готові на це подивитися", - заявив журналістам прем'єр-міністр Росії Володимир Путін 13 квітня.

При цьому він підкреслив, що ніяких домовленостей про перегляд діючих контрактів між "Нафтогазом" і "Газпромом" не існує.

Реклама:

"Ми не домовлялися про перегляд принципів ціноутворення. Ми виходимо з того, що є контракт, контракт діє - його треба виконувати", - заявив російський прем'єр.

Путін відзначив, що російська сторона просто готова вивчити позицію української сторони.

"Якщо наші українські друзі вважають, що там є якісь неточності, ми готові на це ось ще раз подивитися, але на сьогоднішній день ми виходимо з того, що контракт діє, підлягає виконанню", - повідомив він.

Путін підкреслив, що разом з даними аналізом сторони розглянуть більш віддалену перспективу своїх відносин у даній сфері.

Нагадаємо, 13 квітня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна та Росія 19 квітня обговорять можливість перегляду формули ціни на природний газ, яка закріплена в контрактах "Нафтогазу" і "Газпрому".

Україна сподівається на зниження ціни імпортного природного газу, що постачається Росією, до економічно обгрунтованого рівня.

Ціна на імпортний газ для України розраховується за формулою щокварталу, в 1 кварталі 2011 року вона становить близько 264 доларів за тисячу куб. м.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує ціну газу в 2 кварталі 2011 року 293 долара за тисячу куб. м, в 3 кварталі - 313 доларів за тисячу куб. м, в 4 кварталі - 347 доларів за тисячу куб. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!