В уряді хочуть діставатися Москви за 4 години

Четвер, 14 квітня 2011, 16:06

Мінінфраструктури України і Мінтранс Росії планують побудувати швидкісну залізничну трасу між двома Києвом та Москвою, що дасть змогу скоротити час у дорозі до 4 годин.

Про це повідомив 14 березня, віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Ми відкриваємо новий проект швидкісного руху під умовною робочою назвою "Славутич-Сапсан". Фахівці проекту мають намір довести швидкість руху між Москвою і Києвом до 200-250 км/год, щоб пасажири змогли діставатися за 4 години", - цитує слова Колеснікова прес-служба Мінінфраструктури.

Він зазначив, що для реалізації проекту необхідно виконати технічне завдання, підібрати інвесторів, держава теж готова брати участь розумною мірою - щоб не занадто навантажувати бюджет.

Реклама:

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що довжина цієї швидкісної траси складе близько 320 км по території України і 510-530 км по території РФ.

"Терміни: якщо за 1,5-2 роки буде ТЕО, то при нормальному фінансуванні цю дорогу можна збудувати за 4 роки", - підкреслив Колесніков.

Він також висловив упевненість, що ця швидкісна траса буде мати також іміджеве значення для України і Росії в очах світового співтовариства.

Раніше Колесніков заявляв про те, що Україна купила десять швидкісних потягів у Південній Кореї, у квітні 2012 року вони надійдуть до України і будуть пов'язувати чотири міста, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!