Євро дешевшає на тлі побоювань дефолту Греції

Четвер, 14 квітня 2011, 14:46

Вартість євро знижується в ході торгів у четвер до більшості світових валют у зв'язку з побоюваннями, що країни єврозони із найбільшим держборгом, перш за все, Греція, будуть змушені реструктурувати заборгованість.

До 14:30 євро коштував 1,4391 долара проти 1,4443 долара за євро за підсумками попередніх торгів, повідомляє агентство Bloomberg.

Японська нацвалюта до цього часу подорожчала до 83,19 єни за долар проти 83,84 єни за долар за підсумками торгів у середу.

У парі з євровалютою єна зміцнилася до 119,71 єни за євро у порівнянні з 121,09 єни за євро напередодні.

Реклама:

Як заявив газеті Die Welt міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, Греції, ймовірно, доведеться почати переговори з кредиторами про умови реструктуризації, якщо за підсумками червневої перевірки виникнуть сумніви в її здатності розплатитися за боргами.

"Заява Шойбле позначила переломний момент і зміну думок: тепер вважається, що не можна виключити реструктуризацію в тій чи іншій формі. Увага до проблем периферійних країн єврозони знову посилилася, і ці питання тягнуть євро вниз", - зазначив керівник відділу валютної стратегії FXPro Financial Services Майкл Деркс.

Облігації периферійних країн єврозони дешевшають, прибутковість держпаперів Португалії та Греції підскочила в четвер до рекордного рівня.

Прибутковість держпаперів Португалії з терміном обігу 5 років зросла до 10,42% річних, а прибутковість десятирічних грецьких бондів уперше в історії перевищила 13% річних.

До рекордного рівня піднялися і кредитні дефолтні свопи (CDS) на грецькі облігації. Імовірність дефолту Греції у найближчі п'ять років оцінюється вже в 60%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!