"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінприроди розробило правила експертизи на ГМО

Четвер, 14 квітня 2011, 14:14

Міністерство екології та природних ресурсів буде здійснювати державну екологічну експертизу документації з генетично модифікованих організмів, призначених для використання у відкритій системі.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Мінприроди.

Згідно із повідомленням, із метою врегулювання проведення держекоекспертизи та спрощення процедури отримання дозвільних документів, міністерство розробило проект постанови Кабінету міністрів "Про затвердження розмірів тарифів на проведення державної екологічної експертизи документації щодо генетично модифікованих організмів, призначених для використання у відкритій системі".

Цим регуляторним актом визначено розмір тарифів і терміни проведення державної екологічної експертизи документації по ГМО.

Реклама:

Такий документ розроблено вперше в Україні.

Норма часу на проведення експертизи визначена статтею 38 закону "Про екологічну експертизу" і становить до 45 календарних днів, з продовженням, у разі необхідності, до 60 днів, а у виняткових випадках - до 120 днів.

Розміри тарифів розраховані у "Методиці визначення собівартості платних адміністративних послуг", затвердженій постановою Кабінету міністрів № 66 від 27 січня 2010 року.

Передбачається, що собівартість проведення державної екологічної експертизи складе: у термін до 45 календарних днів - 3 тис. 485 грн., до 60 календарних днів - 4 тис. 683 грн., до 120 днів - 9 тис. 366 грн.

Метою прийняття проекту постанови є приведення у відповідність до вимог законодавства нормативно-правових актів Кабінету міністрів і врегулювання відносин у сфері державної екологічної експертизи документації щодо генетично модифікованих організмів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: