Прокуратура завела справу на підприємство Фірташа

Четвер, 14 квітня 2011, 13:59

Прокуратура порушила кримінальну справу щодо службових осіб "Вільногірського гірничо-металургійного комбінату".

Про це повідомляє прес-служба прокуратура Дніпропетровської області.

Як зазначається у повідомленні, ці особи "протягом 2010-2011 років, використовували для видобутку циркон-рутил-ільменітових руд землі сільськогосподарського та лісогосподарського призначення на площі 27,1 гектарів".

У прокуратурі наголосили, що з цієї землі: 21,4 гектари - землі приватної власності (земельні паї громадян), 5,6 гектарів - землі державної власності.

Реклама:

"З'ясувалося, що використовували самовільно, адже не отримали право на користування земельними ділянками, зміни їх цільового призначення та дозволу на зняття та переміщення родючого шару ґрунту", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі заявили, що в результаті власникам вказаних земельних ділянок та інтересам держави завдано збитків на загальну суму понад півмільйона гривень.

Прокуратура Верхньодніпровського району порушила кримінальну справу за частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень), частиною 1 статті 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) Кримінального кодексу.

Як відомо, "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" є філією ЗАТ "Кримський титан". "Кримський титан" на 50% належить Дмитру Фірташу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: