"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УКАБ: для інвестицій в аграрний сектор потрібні чіткі "правила гри"

Четвер, 14 квітня 2011, 13:03 -

Незважаючи на те, що рівень прибутковості аграрного сектору порівняно з іншими галузями економіки України досить високий, потреби сільського господарства в інвестиційному капіталі все ще становлять близько 60 млрд. доларів.

Така інформація наводиться в щорічному дослідженні Українського клубу аграрного бізнесу "Ведення аграрного бізнесу в Україні-2011", повідомляє прес-служба УКАБ.

У дослідженні зазначається, що приплив інвестицій, у тому числі іноземних, можливий тільки за умови створення чітких і прогнозованих "правил гри" для ведення агробізнесу.

"Тут важливу роль відіграють особливості формування і здійснення державної підтримки сільгоспвиробника, оподаткування аграрного та суміжних з ним секторів, а також питання, пов'язані з кредитуванням сільського господарства", - відзначив координатор агентства AgriSurvey, яке є аналітичним підрозділом УКАБ, Тарас Гагалюк.

Реклама:

За його словами, бажання вкладати кошти в прибуткову справа змушує інвестора прискорювати процес інституціоналізації бізнес-середовища.

Цим і продиктована висока вірогідність скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель уже починаючи з 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: