"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Покупець "Укртелекома" виплатив половину суми

Четвер, 14 квітня 2011, 12:33

Компанія "ЕСУ", яка у придбала на аукціоні із одним учасником держпакет акцій ВАТ "Укртелеком", першу половину суми за придбані акції.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Фонду держмайна.

"8 квітня ТОВ "ЕСУ" перерахувало до державного бюджету першу половину суми за придбаний 92,791% пакет акцій ВАТ "Укртелеком", що становить 4 237 550 тис. гривень. До цього часу до державного бюджету вже були зараховані кошти застави за участь у конкурсі з продажу зазначеного пакета акцій, внесені ТОВ "ЕСУ", в розмірі 1,050 млрд. гривень", - інформують у ФДМ.

Таким чином, згідно із повідомленням, від продажу 92,791% пакета акцій ВАТ "Укртелеком" до державного бюджету уже надійшло майже 5,3 млрд. гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, 11 березня 2011 року ФДМ продав компанії "ЕСУ" пакет акцій компанії "Укртелеком" розміром 92,79% статутного капіталу за 10 млрд. 575,1 млн. гривень.

Підписання договору продажу пройшло на спеціальному брифінгу в присутності ЗМІ.

Крім цієї суму новий власник повинен буде повернути кредити "Укртелекому" на суму 160 млн. доларів і 3,7 млрд. гривень.

ФДМ у жовтні 2010 року оголосив конкурс із приватизації 92,79% акцій "Укртелекому" за стартовою ціною 10,5 млрд. гривень. На нього була подана лише одна заявка - від "ЕСУ".

Незадовго до подачі заявки на участь у приватизації у покупця "Укртелекому", українській компанії "ЕСУ", помінялися власники. Тепер вона на 100% належить кіпрській Epic Telecom Invest Ltd.

Австрійська EPIC заявила, що вона залишається 100% власником покупця "Укртелекому" - ESU. За словами представників EPIC, переуступка права власності на ESU кіпрській компанії - оптимізація структури холдингу перед приватизацією "Укртелекому"

Водночас, аналітики не виключають і варіант того, що засновниками кіпрської компанії можуть бути й інші юридичні або фізичні особи.

"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанія була включена до переліку об'єктів, які підлягають приватизації, в 2007 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!