Ліцензії на видобуток газу в Україні продадуть італійцям

Середа, 13 квітня 2011, 16:28

Британська Cadogan Petroleum, ведучи вивчення та розробку газоконденсатних родовищ в Україні, вирішила продати частку в двох ліцензіях на освоєння ділянок італійській Eni.

Про це повідомляється в офіційному прес-релізі Cadogan Petroleum, передає "Дело".

Згідно з домовленостями сторін, спочатку Eni стане власником 30% ліцензій на розробку Покровського родовища, отримавши також опціон на викуп додаткових 30%.

Крім того, італійська сторона також придбає 60% в ліцензії на Загорянське родовище. Обидві ділянки розташовані в Полтавській області.

Реклама:

Сума, яку Eni заплатить британської компанії за покупку часток у ліцензіях, складе 38 мільйонів доларів. Крім того, італійці інвестують в програму розробки ділянок 30 мільйонів доларів, а в разі позитивних результатів доплатить ще 90 мільйонів доларів.

Очікується, що операція буде завершена до кінця червня 2011 року. Як вказує Reuters, після публікації прес-релізу про співпрацю з Eni акції Cadogan Petroleum подорожчали на 4,5%.

Cadogan Petroleum є оператором з підготовки і розвідки родовищ у Дніпро-Донецькому і Карпатському басейнах. Усього компанія бере участь в 11 ліцензіях на розробку 14 українських родовищ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: