"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров нагадав Путіну про квоти на цукор

Середа, 13 квітня 2011, 14:32

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час переговорів із російським колегою Володимиром Путіним у Києві попросив Путіна прискорити розгляд пропозиції України про встановлення квоти в 2011 році на безмитну поставку 100 тис. тонн українського бурякового цукру.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу уряду РФ.

Також, згідно із повідомленням, український прем'єр підтвердив готовність виконати замовлення російської сторони щодо закупівлі в Україні 1 млн. тонн кукурудзи.

Як повідомлялдося, українське Міністерство аграрної політики і продовольства неодноразово зверталося в 2010 році до Росії із проханням надати квоту на безмитний експорт бурякового цукру в РФ.

Реклама:

Спочатку ішлося про виділення квоти 300 тис. тонн, а після надходження прогнозної інформації про виробництво цукру в 2010/2011 маркетинговому році, Україна знизила обсяг запитуваної квоти до 100 тис. тонн.

Російські цукровики, зі свого боку, виступили категорично проти постачань українського товару, тому що побоюються демпінгу і заміни з українською стороною бурякового цукру більш дешевим цукром, виготовленим із тростинного цукру-сирцю, який Україна імпортує із пільговим митом (2% від митної вартості) в рамках зобов'язань перед СОТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: