"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УМХ і Порошенко підтвердили придбання "Кореспондента"

Середа, 13 квітня 2011, 12:59

Акції медіа-компанії KP media придбали засновник "5 каналу" Петро Порошенко і президент UMH Борис Ложкін.

Про це ідеться в їхній спільній заяві із засновником KP media Джедом Санденом.

"Згідно з досягнутими домовленостями, Джед Санден буде займати позицію виконавчого директора компанії, на якій буде відповідати за стратегічний розвиток проектів KP media та редакційну політику", - ідеться к повідомленні.

Як відомо, до компанії KP media входять журнал "Кореспондент" і сайт korrespondent.net.

Реклама:

"Гендиректором компанії залишається Віталій Гордуз. Кадрові зміни в редакціях проводитися не будуть. Нові акціонери KP media почали передбачені законодавством України процедури юридичного оформлення своєї участі в компанії", - наголошується у заяві.

Сам Санден заявив: "В особі UMH та Петра Олексійовича Порошенка ми знайшли таких інвесторів, які будуть розвивати бізнес-складову проектів KP media, не втручаючись у редакційну політику".

У свою чергу Порошенко заявив: "Для незалежних медіа дуже важливим є захист від поглинання політично заангажованими структурами, а така загроза для українських медіа існує".

"На жаль, сьогодні в Україну не поспішають авторитетні іноземні медіа-інвестори, які в наших реаліях могли б бути гарантами невтручання в роботу редакцій. А ті, які працювали в країні - йдуть", - зазначив він.

"Я зацікавлений в тому, щоб журнал і сайт "Кореспондент" розвивалися як об'єктивні ЗМІ з незалежними редакціями. У цьому їх сила і гарантія успіху", - підкреслив Порошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: