"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко "цінує" Росію, але орієнтується на Євросоюз

Середа, 13 квітня 2011, 11:50

Основний зовнішньополітичний орієнтир України - Європейський Союз.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, коментуючи заяви прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна про те, що вигода Україна від інтеграції до Митного союзу складе 6,5-9 млрд. доларів на рік, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Дійсно, на першому етапі буде пряма швидка вигода, оскільки ми перейдемо на внутрішні ціни на газ, які нижчі, на внутрішні ціни на нафту. Але при цьому, якщо розглядати середньострокову перспективу, то Євросоюз, із його величезним ринком, для нас дуже привабливий", - зазначив він.

За словами віце-прем'єра, ті країни, які входили в ЄС чи мали Угоди про асоціацію, зокрема, Туреччина, отримували величезні переваги, і їх економіки з часом мали просто "колосальний, вибуховий розвиток".

Реклама:

За словами Тігіпка, основний зовнішньополітичний орієнтир України - Європейський Союз.

"У нас є Угода про асоціацію, яку повинні ми повинні виконати, є конкретний план дій щодо безвізового режиму, над яким ми повинні працювати, є зона вільної торгівлі, за якою необхідно завершити переговори. При цьому, якщо нам вдасться мати максимально дружні відносини, відкриту економіку по відношенню до Митного союзу, це буде дуже добре", - додав він.

Як повідомлялося, напередодні прем'єр-міністр РФ Володимир Путін не отримав прямої згоди від Президента України Віктора Януковича на вступ України до Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!