"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ так добре заховав свої мільярди, що їх неможливо порахувати

Середа, 13 квітня 2011, 10:52

Дмитро Фірташ - один з найбільш непублічних українських олігархів, що заважає об'єктивно оцінити його активи.

Про це в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі" розповіла заступник головного редактора журналу "Форбс" в Україні Катерина Глазкова.

"Фірташ в українському списку посідає 9-те місце зі статками у 996 мільйонів доларів, за нашими оцінками", - сказала вона.

На репліку про те, що така оцінка статків Фірташа викликає здивування, адже його давно називають мільярдером, а у рейтингу він і до одного мільярда не дотягує, Глазкова відповіла: "Справа у тому, що він справді дуже непублічний бізнесмен, і саме складність та закритість його бізнесу не дозволяє нам перебільшувати його статки. Forbes - журнал дуже консервативний, і ми намагаємося оцінювати принаймні не дешевше, ніж можна оцінити статки того чи іншого бізнесмена".

Реклама:

"Дмитро Фірташ - це яскравий приклад людини, з якою важко переконливо довести прив'язку до того чи іншого бізнесу".

Як відомо, український Forbes оцінив статки Ахметова в 16 мільярдів доларів, статки Віктора Пінчука - у 3,3 млрд. доларів, Геннадія Боголюбова й Ігоря Коломойського - у 2,5 млрд. доларів у кожного, Костянтина Жеваго - у 2,4 млрд. доларів.

Статки Фірташа український Forbes оцінив у 996 млн. доларів, Олександра Ярославського - 958 млн. доларів, Петра Порошенка - 866 млн. доларів, Сергія Тігіпка - 827 млн. доларів, Леоніда Черновецького - 745 млн. доларів, Олега Мкртчана - 694 млн. доларів, Сергія Тарути - 694 млн. доларів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: