Азаров пропонує Путіну будувати більше літаків

Середа, 13 квітня 2011, 09:11

Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за найшвидше завершення роботи зі створення українсько-російського СП в авіаційній галузі.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з головою уряду Російської Федерації Володимиром Путіним, повідомляє агентство УНІАН.

"Слід було б завершити найближчим часом всі процедури зі створення спільного підприємства між ДАК "Антонов" і Об'єднаною авіабудівною корпорацією", - сказав Азаров.

Він також наголосив на необхідності активізувати роботу українських і російських авіапідприємств із виробництва пасажирських літаків Ан-140, Ан-148, Ан-158 і військово-транспортних літаків Ан-70 і Ан-124.

Реклама:

Як повідомлялося, 27 жовтня 2010 року у Києві була підписана угода про створення російсько-українського спільного підприємства ТОВ "ОАК - Антонов" між російською "Об'єднаною авіабудівною корпорацією" і українським Державним авіабудівним концерном "Антонов".

Воно займатиметься питаннями координації діяльності підприємств концерну "Антонов" і ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" у напрямах закупівлі комплектуючих, виробництва, маркетингу і продажів, а також післяпродажного обслуговування спільної продукції і створення нових модифікацій літаків "Антонов".

У спільному підприємстві на основі ТОВ "Управляюча компанія "ОАК - Цивільні літаки" ВАТ "ОАК" і ДАК "Антонов" володітимуть по 50% від величини статутного капіталу.

До числа програм, над якими працюватиме СП, належать: подальший розвиток проектів регіональних реактивних літаків нового покоління Ан-148 і Ан-158, пасажирського турбогвинтового Ан-140, військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-70, відновлення виробництва нових варіантів транспортного Ан-124-100 "Руслан".

11 лютого 2011 року голова правління ДАК "Антонов" Дмитро Ківа повідомив, що спільне підприємство у складі українського Державного авіабудівного концерну "Антонов" і Об'єднаної авіаційної корпорації Росії може почати роботу вже у березні цього року.

17 березня ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" і ДАК "Антонов" уклали договір купівлі-продажу частки у розмірі 50% у статутному капіталі ТОВ "Управляюча компанія "ОАК - Цивільні літаки", на базі якого після проходження необхідних корпоративних процедур буде створене спільне російсько-українське підприємство "ОАК-Антонов".

До складу ДАК "Антонов" входять державне підприємство "Антонов", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство і Київський авіаремонтний завод 410 цивільній авіації.

До складу ОАК входять АХК "Сухой", зовнішньоекономічне об'єднання "Авіаекспорт", лізингова компанія "Іллюшин Фінанс", НПК "Іркут", Комсомольське-на-Амурі авіаційне об'єднання ім. Ю.О.Гагаріна, міждержавна авіабудівна компанія "Іллюшин", Нижньогородський авіабудівний завод "Сокіл", Новосибірське авіаційне виробниче об'єднання ім. Чкалова, ВАТ "Туполев", Фінансова лізингова компанія, ВАТ "ВАСО" та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: