Україна наторгувала з Росією на 42 мільярди

Вівторок, 12 квітня 2011, 20:01
Торік товарообіг між Україною та Росією склав майже 42 мільярди доларів.

Про це повідомив президент Віктор Янукович під час зустрічі з прем'єром Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба президента.

За словами Януковича, це майже на 2 мільярди більше показника докризового 2008 року.

Вже у І кварталі 2011 року товарообіг між нашими країнами збільшився майже на 55% порівняно з відповідним періодом минулого року (цей показник склав 7,2 мільярдів доларів).

Окремо Янукович торкнувся теми проведення засідання економічного комітету Українсько-Російської міждержавної комісії, яке заплановане на поточний квартал.

Зі свого боку глава уряду РФ передав Президентові України найкращі побажання від його російського колеги Дмитра Медведєва.

Путін наголосив, що Україні та Росії треба дещо ширше дивитися на кооперацію в науковій сфері.

"Ви знаєте про наш проект з будівництва нового російського космодрому "Восточный" на Далекому Сході. До цього ми могли б підключити й українських спеціалістів вже на перших кроках з реалізації цієї програми", - сказав він.

Прем'єр Росії окремо відзначив збільшення обсягів надходження прямих російських інвестицій в економіку України - торік цей показник склав 1,1 мільярдів доларів.

"Тенденція до зростання - і це дуже позитивний фактор, який говорить про те, що ми продовжуємо працювати у сфері кооперації", - підкреслив Путін.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!