Уряд продав держоблігацій на 759 мільйонів

Вівторок, 12 квітня 2011, 19:25 -

Уряд провів аукціон з розміщення державних облігацій.

При цьому, обсяги розміщення становили 759 мільйонів гривень.

"Мінфін запропонував ринку 3 стандартні серії з погашенням 12 жовтня 2011 року, 07 березня 2012 року і 26 березня 2014 року, а також спеціальні облігації, з терміном обігу 5 років, умовами випуску яких передбачена амортизація", - повідомив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Фурса.

Результати аукціону повністю підтвердили очікування подальшого агресивного зниження ставок під тиском уряду.

Реклама:

Ставки відсікання при розміщенні трирічних облігацій були встановлені на рівні 10,45%. Обсяги розміщення склали 359 мільйонів гривень. Таким чином уряду вдалося не тільки знизити вартість розміщення даних паперів на 30 б.п. в порівнянні з попереднім розміщенням, але і пробити психологічно важливий рівень у 10,5%, що відкриває можливість для подальшого падіння прибутковості на наступних розміщеннях.

У більш короткостроковій перспективі результати аукціону відіб'ються на котируваннях вторинного ринку по середньострокових ОВДП і ПДВ-облігацій, агресивні покупки яких очікуються в найближчі кілька днів.

Підтримується дана думка тим фактом, що загальний обсяг заявок на трирічні облігації перевищив 2 мільярда гривень, і незадоволеними залишилися 30 заявок на загальну суму близько 1,6 мільярда гривень.

Ще більш вражаючі зниження було відзначено за облігаціями з терміном обігу 11 місяців. Тут ставки відсікання були встановлені також нижче психологічно важливого рівня у 8%.

Уряд продав облігації на загальну суму 300 мільйонів гривень з прибутковістю 7,95%.

Результативним виявилося розміщення 6-місячних облігацій: було продано ОВДП на загальну суму 100 мільйонів гривень з прибутковістю 6,5%.  

Говорити про те, що Мінфін задовольняв тільки мінімальні заявки по кожній із серій, зайве.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: