"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін продовжує обіцяти Україні мільярди, якщо вступить до митного союзу

Вівторок, 12 квітня 2011, 17:30

Прямий виграш України вiд вступу до Митного союзу може становити вiд 6,5 до 9 мільярдів доларiв на рік.

Заявив прем'єр-мiнiстр РФ Володимир Путiн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сподiваємося, що в рамках тих процесiв, якi зараз вiдбуваються на пострадянському просторi, Україна також братиме активну участь в iнтеграцiйних процесах", - заявив Путiн у вiвторок на переговорах з прем'єр-мiнiстром Миколою Азаровим.

Якщо подивитися на розрахунки експертiв, зазначив вiн, "то при просуваннi на цьому шляху прямий виграш України становитиме, за нашими даними, вiд 6,5 до 9 мільярдів доларiв на рiк".

Реклама:

"Маю на увазi зростаючу в цьому випадку можливiсть для цiлих галузей Українi: важке машинобудування, сiльське господарство, металургiйна та хiмiчна промисловостi", - пояснив росiйський прем'єр.

Вiн наголосив, що "рiчне зростання ВВП України становитиме 1,5-2% тiльки вiд ухвалених адмiнiстративних рiшень у сферi iнтеграцiї".

Як зазначив Путiн, усе це має вiдбуватися в рамках переговорного процесу, з експертними оцiнками, зокрема iз залученням експертiв найрiзноманiтнiших шкiл i напрямкiв, "з тим, щоб рiшення ухвалювалися, як кажуть у нас у народi, "тверезим оком" i були максимально наближенi до об'єктивних даних".

Водночас росiйський прем'єр-мiнiстр наголосив, що Росiя в будь-якому випадку прагнутиме розвивати з Україною вiдносини в усiх напрямках, зокрема позначених Азаровим у його виступi.

Путiн нагадав, що сукупний експорт високотехнологiчних товарiв з України становить, за росiйськими оцiнками, 9 мільярдів доларiв на рiк, з них 5 мільярдів припадають на Росiю.

"З радянських часiв залишилися i непогано функцiонують цiлi технологiчнi ланцюжки. I одна частина цього ланцюжка не може iснувати ефективно без iншої. Ось про що ми повиннi подумати, i в нових умовах надати свiжого подиху нашим можливостям, якi були створенi в попереднi десятилiття", - наголосив росiйський прем'єр.

Вiн переконаний, що це можна зробити на абсолютно новiй адмiнiстративнiй, правовiй та технологiчнiй базах, використовуючи нашi конкурентнi переваги. "А вони у нас є", - резюмував Путiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!