МВФ поступився Україні у "пенсійному питанні"

Вівторок, 12 квітня 2011, 14:25

Міжнародний валютний фонд пішов на деякі поступки щодо пенсійної реформи.

Про це заявив директор департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів Сергій Макацарія, повідомляє агентство УНІАН.

Так, раніше фонд вимагав, щоб відповідний закон з пенсійної реформи був прийнятий до 15 квітня, нагадав чиновник.

На сьогодні представник Мінфіну заявив, що такої вимоги щодо вищевказаних термінів прийняття вже немає.

Реклама:

Як відомо, нова програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 року, передбачає виділення Україні кредиту на суму 15,15 млрд. доларів.

Термін дії програми становить 2,5 року. Кошти залучаються під ставку 3,5% річних.

Відразу після схвалення програми співпраці Україна отримала перший транш цього кредиту МВФ у розмірі 1,89 млрд. доларів.

Рада директорів МВФ на засіданні 22 грудня 2010 року прийняла рішення про виділення Україні другого траншу кредиту stand-by в обсязі 1 млрд. SDR, що становить 1,5 млрд. доларів.

Водночас, у лютому 2011 року мiсiя МВФ не змогла рекомендувати видiлення третього транша, заявивши про необхiднiсть протягом iще кiлькох тижнiв попрацювати над переглядом програми для пошуку компенсаторiв бiльш плавного, нiж передбачалося ранiше, пiдвищення тарифiв на газ, а також через невиконання Україною умов щодо пенсійної реформи.

Україна розраховує на отримання траншу Мiжнародного валютного фонду у розмiрi 1,5 млрд. доларів у червнi 2011 року за пiдсумками роботи в Києвi мiсiї фонду з 10 по 20 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!