"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Більше половини хліба виготовляється "у тіні" – Бродський

Вівторок, 12 квітня 2011, 12:56

Більше половини обсягів хліба в Україні виробляється у тіні.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський за результатами зустрічі із виробниками харчової галузі, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

"Щорічно людина споживає у середньому 101 кг хліба. Тобто на рік в Україні випікається близько 4,6 млрд. кг. Тоді як статистика показує, що у нас виробляється усього лише 1,8 млрд. кг. Але ж нестачі хліба немає. Виходить, решта - а це більше половини - просто випікається у тіні", - наголосив .

Під час зустрічі пекарі також поскаржилися на нечесну конкуренцію.

Реклама:

Хлібзаводи, які сплачують всі податки та виплачують працівникам повністю офіційні зарплати, опиняються у нерівних умовах із тими пекарнями, у яких виробництво оформлено на кілька приватних підприємців.

"Як може виробник, який сплачує білу зарплату та всі податки, конкурувати із пекарнею, де стоять 6 ліній і кожна з них оформлена на окреме ПП на спрощеній системі оподаткування?", - наголосив Бродський.

Найбільш тінізовані ринки праці у хлібопекарській галузі, за даними виробників, у Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській областях.

Зокрема, частка неврахованого у Держкомстаті виробництва у Закарпатській області сягає 90%, у Тернопільській - 86%, в Івано-Франківській - 76%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!