Київ вирішив розслідувати діяльність Головного управління реклами

Вівторок, 12 квітня 2011, 12:44

Київська міська державна адміністрація вирішила провести службове розслідування щодо посадових осіб Головного управління з питань реклами.

Про це сказано у відповідному розпорядженні міськадміністрації №508 від 7 квітня, повідомляє агентство "Українські новини".

"Провести службове розслідування із приводу дій працівників Головного управління з питань реклами у зв'язку з публікацією в журналі "Бізнес" №13 від 28 березня відкритого листа "Керівникові міста Києва" про ситуацію, яка склалася в підприємців міста щодо розміщення рекламних вивісок біля своїх закладів", - сказано в документі.

Комісії під головуванням начальника управління з питань правоохоронної роботи, протидії корупції Василя Бондаря доручено доповісти голові КМДА Олександру Попову про ситуацію до 25 квітня.

Реклама:

Так, відповідно до опублікованого в журналі листа, авторами якого виступила ініціативна група підприємців, підприємці не можуть одержати дозволи на розміщення вивісок і реклами над власними підприємствами.

У листі група заявила, що для того, щоб одержати дозвіл через посередників, необхідно сплатити 3 тис. доларів.

У своєму листі підприємці заявляють, що ГУ з реклами й КП "Київреклама" діють всупереч чинному законодавству й просять Попова зобов'язати ГУ у встановлений термін розглянути заявки на одержання дозволів на розміщення об'єктів зовнішньої реклами й надати обґрунтовану відповідь про надання або ненадання таких дозволів.

Як повідомляло агентство, у березні комунальне підприємство "Київреклама" початок демонтаж незаконно встановлених рекламних конструкцій у Києві.

Київміськадміністрація планує розробити класифікатор конструкцій зовнішньої реклами.

Раніше в ході спільної наради Головного управління реклами й Головного управління містобудування, архітектури й дизайну міського середовища було ухвалене рішення про проведення інвентаризації рекламних конструкцій і сприяння обов'язковому демонтажу тих з них, які встановлені незаконно, мають надлишковий розмір або неестетичний вигляд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: