"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЗ заборонить безкоштовні дзвінки всередині мережі

Вівторок, 12 квітня 2011, 10:54

Національна комісія з питань регулювання зв'язку почала переговори з операторами мобільного зв'язку щодо скасування "нульових" внутрішньомережевих тарифів.

Про це заявив голова НКРЗ Петро Яцук, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Яцук нагадав, що в 2010 році з операторами була домовленість про те, щоб не було нульових ставок всередині мережі, і зараз комісія веде переговори, щоб дані зобов'язання були виконані.

У НКРЗ відзначили, що понад 90% трафіку у стільникових компаніях припадають на внутрішньомережеві дзвінки, у результаті чого ринок штучно стримується в розвитку, оскільки дзвінки абонентів на інші мережі обмежені через їх високі розцінки.

Реклама:

За словами Яцука, цю ситуацію можна вирішити шляхом зменшення ставок інтерконекту та встановленням певних внутрішньомережевих тарифів.

Водночас, оператори зв'язку заявили, що послуг вартістю нуль гривень як таких у них немає і не було, і абоненти щомісяця платять за зв'язок.

Як повідомлялося, у 2010 році НКРЗ заборонила нульові тарифи на мобільний зв'язок.

АМКУ визнав вісім мобільних операторів монополістами на ринку доступу до своїх мереж і вже передав повноваження з регулювання ставок інтерконнекту НКРЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!