Держкосмос хоче ще 260 мільйонів на "Циклон-4"

Понеділок, 11 квітня 2011, 20:58

На завершення мiжнародного космiчного проекту "Циклон-4" необхiдно ще близько 260 мільйонів доларів.

Про це повiдомив голова Державного космiчного агентства України Юрiй Алексєєв, інформує "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднi освоєно близько 280 мільйонів доларів, ще знадобиться близько 260 мільйонів. Дуже прикро, але поки що Бразилiя внесла в проект на 50 мільйонів доларів бiльше нiж Україна", - сказав вiн.

При цьому Алексєєв наголосив, що повномасштабне фiнансування проекту має вiдновитися протягом квiтня. За його словами, це стане можливим завдяки внесенню змiн до Бюджетного кодексу України.

Реклама:

Керiвник вiдомства зазначив, що, через затримки у фiнансуваннi, найiмовiрнiше, перший полiт у рамках проекту "Циклон-4" вiдбудеться в першому пiврiччi 2013 року.

Як повiдомлялося, Верховна Рада 5 квiтня внесла змiни до Бюджетного кодексу, згiдно з якими держава надасть часткове забезпечення при залученнi кредитiв конструкторським бюро "Пiвденне" для фiнансування проекту "Циклон-4".

Створення ракетно-космiчного комплексу "Циклон-4" для запускiв космiчних апаратiв на круговi навколоземнi низькi та середнi орбiти i орбiту перехiдну до геостацiонарної на бразильському приекваторiальному космодромi Алкантара здiйснюється в рамках довгострокового договору про спiвпрацю за програмою, укладеною мiж Україною та Бразилiєю у 2003 роцi.

Перший пуск ракети-носiя (РН) "Циклон-4" у рамках проекту було заплановано на 2012 рiк.

Вартiсть реалiзацiї проекту РКК "Циклон-4" ранiше оцiнювали в 520 мільйонів доларів, розподiл часток ринку сторiн у проектi - 50% на 50%. Фiнансування проекту здiйснюється за рахунок кредитних ресурсiв, умови їх залучення не називалися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!