"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські індекси продемонстрували падіння

Понеділок, 11 квітня 2011, 19:19

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували падіння.

Індекс ПФТС впав на 1,39%, до рівня 1075,32 пунктів, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 0,89%, опинившись на рівні 2754,99 пунктів, пише Fundmarket.

За словами аналітика ІК "Велес Капітал" Леоніда Майденко, сьогодні корекція продовжилася на українському ринку, однак слід пам'ятати, що нинішні позначки за котируваннями вельми привабливі для покупок.

У разі виходу позитивної звітності компаній США, після закриття торгів на ринку Америки, буде опублікований звіт Alcoa, прогноз - в 2,7 рази перевищує торішній рівень або 27 центів на акцію.

Реклама:

Далі найбільш важливі звіти фінансистів у середу і п'ятницю. Наші інвестори так само візьмуть на озброєння ці новини як драйвер для зростання котирувань акцій УБ.

На закордонних майданчиках переважає змішана динаміка.

Сесія на основних європейських ринках почалася при невеликому зниженні фондових індексів, проте незабаром індекс FTSE 100 перейшов на зелену територію, а індекси DAX 30 і CAC 40, навпроти, прискорили зниження. О 14:20 мск індекс FTSE 100 Лондонської біржі торгувався з підвищенням на 0,06%, у той час як DAX 30 і CAC 40 падали на 0,64% і 0,66% відповідно.

Російський ринок акцій продовжує коректуватися. Хоча на відкритті торгової сесії у інвесторів був вибір: рости або падати.

І спочатку вибір був зроблений на користь підйому, проте вже до обіду на ринку почали переважати продажі, зумовлені зовнішніми факторами. Взагалі, поточні цінові рівні на нафту не можна назвати низькими при всьому бажанні і зниженні, які спостерігалося в понеділок.

Цей фактор надавав підтримку паперам російських нафтогазових компаній, які, тим не менш, торгувалися, як і більшість акцій, зі спадаючою динамікою.

Фондові індекси США виросли на початку торгів на Уол-стріт у понеділок на очікуваннях гарних корпоративних звітів. На початку торгів Dow Jones виріс на 0,20 відсотка до 12.404,72 пунктів, індекс Standard & Poor's 500 піднявся на 0,24% до 1.331,40 пунктів, індекс Nasdaq Composite піднявся на 0,41% до 2.791,76 пунктів.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Ціни на дорогоцінний метал на торгах у понеділок 11 квітня оновили історичний максимум. Вартість золота під час торгів у понеділок 11 квітня досягла нової рекордної позначки в 1476,21 долара за тройську унцію.

Після цього котирування відкотилися до 1467,85 долара за тройську унцію На закриття торгів у п'ятницю золото коштувало 1472,70 долара за унцію.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Ціна нафти Brent знизилася з початку дня більш ніж на 1,5 долара за барель, а ціна нафти WTI - більш ніж на 1 долар за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!