ВСУ вирішив подумати над штрафом "ЛУК-Авіа Ойл"

Понеділок, 11 квітня 2011, 17:21

Верховний суд направив на повторний розгляд Вищого господарського суду справу про правомірність штрафу, накладеного АМКУ на "ЛУК-Авіа Ойл", за зловживання монопольним становищем при заправці авіапаливом у вересні-грудні 2008 року.

Як повідомляє АМКУ, ВСУ скасував попередню постанову ВГСУ, яким той визнав недійсним стягнення АМКУ до "ЛУК-Авіа Ойл" на 20 мільйонів гривень.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", в грудні 2010 року - січні 2011 року АМКУ звернувся до ВСУ з проханням визнати законними штрафні санкції щодо відносно ПАТ "Укртатнафта" і "ЛУК-Авіа Ойл" за зловживання монопольним становищем при заправці авіапаливом у вересні-грудні 2008 року.

В кінці 2010 року ВГСУ визнав недійсним рішення АМКУ оштрафувати "ЛУК-Авіа Ойл" на 20 мільйонів гривень, а Вищий адміністративний суд - рішення АМКУ оштрафувати "Укртатнафту" на 110 мільйонів гривень за зловживання монопольним становищем при заправці авіапаливом.

Реклама:

У той же час ВГСУ залишив у силі штраф у розмірі 125 мільйонів гривень, накладений АМКУ на українсько-голландське підприємство "Кребо" за тим же звинуваченням.

АМКУ 28 квітня 2009 року оштрафував три компанії-авіазаправників на загальну суму 255 мільйонів гривнень за зловживання монопольним становищем при заправці літаків авіаційним паливом на території аеропорту "Бориспіль": "Кребо" на 125 мільйонів гривень, "ЛУК-Авіа Ойл" - на 20 мільйонів гривень, "Укртатнафту" - на 110 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!