Роднянський купив одну із найбільших у Європі кінокорпорацій

Понеділок, 11 квітня 2011, 14:35

Компанія російського продюсера і медіа-підприємця Олександра Роднянського AR Films завершила операцію із придбання 51% в одній з найбільших кінокорпорацій Центральної та Східної Європи - A Company Consulting & Licensing AG.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу AR Films.

Вартість угоди не розголошується.

"Моєю стратегічною метою є побудова на основі AR Films міжнародної компанії, глибоко інтегрованої в європейську і американську систему кіновиробництва і дистрибуції", - цитується в повідомленні коментар Роднянського.

Реклама:

За його словами, угода дозволить збільшити виробничі ресурси, значно розширити бібліотеку і отримати можливість активно розвивати систему дистрибуції в країнах ЦСЄ.

Роднянський посяде місце голови ради директорів A Company, а діючий голова Олександр Фрайс стане його заступником.

До 25,1% збільшить свою частку в компанії її засновник Олександр ван Дюльмен.

У складі акціонерів залишаються керуючий директор і власник найбільшої польської незалежної компанії KinoSwiat Томаш Карчевський, а також американський спеціалізований фонд Expansion Media Partners/ARAMID.

Інвестовані Роднянським кошти будуть вкладені у подальший розвиток A Company.

У найближчі 24 місяці планується запуск нових компаній або придбання часток у провідних прокатних компаніях ЦСЄ, в тому числі в Польщі, України, Чехії та Росії.

Буде посилений розвиток сегмента VOD через спільну з port.hu угорську компанію VOD Plattform filmklik, а також значно розширено кіновиробництво в Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: