Укрсоцбанк відстояв ліквідатора "Пузатої хати"

Понеділок, 11 квітня 2011, 14:17

Довгограюча історія мережі ресторанів "Пузата хата" із неповерненням великої позики кредитору АКБ "Укрсоцбанк", в найближчій перспективі може вийти на інший рівень.

Про це заявив керівник Департаменту проблемних кредитів Укрсоцбанку Максим Кисельов в інтерв'ю газеті "Дело".

"Для цього є усі підстави. По-перше, нещодавня спроба комітету кредиторів "Пузатої хати", до якого не зміг потрапити найбільший кредитор - Укрсоцбанк, змінити незалежного арбітражного керуючого Сергія Яшина і на свою кандидатуру, не вдалася. Господарський суд Києва відхилив прохання позичальника, залишивши на посаді незалежного ліквідатора", - повідомив він.

"Якби процедуру банкрутства очолила людина, підконтрольна боржникові, "Пузата хата", як юрособа, дуже швидко припинила б існування", - підкреслив Кисельов.

Реклама:

Також, за його словами, активізувалося розслідування в рамках кримінальної справи, порушеної у 2009 році за фактом розкрадання майна.

Банкір нагадав, що позичальник передав заставні іпотечні об'єкти третім юрособам, чим порушив законодавство.

Кримінальна справа тривалий час перебувала у Подільській прокуратурі Києва.

"Розслідування ішло мляво. Однак, після того, як Укрсоцбанк написав скаргу до прокуратури Києва, остання забрала кримінальну справу до свого провадження. Сьогодні вже проводяться активні слідчі дії. У ході розслідування, судячи з усього, будуть відкриті нові факти, що дозволить розпочати весь судовий процес спочатку", - упевнений Кисельов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: