"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін ніколи не тиснув на Київ – Азаров

Понеділок, 11 квітня 2011, 14:05

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін під час їх двосторонніх переговорів не дозволяв собі використовувати методи прямого тиску на українську сторону для отримання необхідного йому результату.

Про це заявив український прем'єр Микола Азаров на зустрічі із представниками німецьких ЗМІ в понеділок у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Всі наші зустрічі і контакти з Путіним говорять про те, що російська сторона не застосовувала ніколи методи тиску. І це була позиція партнерів. Щось у позиції Путіна нас не влаштовувало, щось в нашій позиції його не влаштовувало, але ми ніколи в історії наших взаємин не використовували методи тиску", - сказав глава українського уряду.

При цьому Азаров звернув увагу журналістів на те, що під час переговорів з іншими партнерами Україні спроби нав'язувати їй неприйнятні умови були.

Реклама:

"Ці взаємини (України і Росії) відрізняються від взаємин з іншими нашими партнерами, які намагалися чинити на нас тиск, іноді в неприпустимій формі намагалися нав'язувати нам свою точку зору", - підкреслив український прем'єр.

Азаров не назвав конкретних прикладів таких переговорів, однак висловив надію на те, що "ця форма - давати поради у формі тиску - припиниться".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!