"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хмельниччина поділиться із урядом насінням гречки

Понеділок, 11 квітня 2011, 10:56

Міністерство аграрної політики і продовольства звернулося до Хмельницької області з проханням надати 50 тонн насіння гречки для посівної кампанії в південних регіонах держави.

Про це заявив заступник голова Хмельницької ОДА з питань АПК Володимир Галищук, повідомляє агентство УНІАН.

"У Хмельницькій області насіння гречки є в достатній кількості. Наприклад, товариство "Перлина Поділля" може реалізувати 100 тонн насіння гречки. Тому прохання Мінагропроду ми задовольнимо. Надлишок плануємо переробити на місцевому крупозаводі для стабілізації цінової ситуації", - пояснив чиновник.

Галищук також повідомив, що 2011 року площі посіву гречки в області зростуть на 6,5 тис. га в порівнянні з попереднім роком і становитимуть 35 тис. га.

Реклама:

"Влада рекомендує аграріям провести сівбу гречки в два-три терміни посіву. Це дозволить уникнути погодного впливу, оскільки попередні два роки були несприятливими для вирощування гречки", - зазначив він.

Як повідомлялося у сезоні 2010-2011 Україна зіткнулася із серйозним дефіцитом гречки.

Це було викликано частково погодними умовами, знизили врожай, а частково-нерентабельністю самої культури, що знизило її популярність у аграріїв.

У 2011 році влада рішуче налаштована не допустити повторення "гречаної" кризи.

Проте, на думку експертів, надмірне державне регулювання також приховує у собі ризики і може призвести або до дефіциту, або до перевиробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: