Санден остаточно продав "Кореспондент"

Понеділок, 11 квітня 2011, 10:47

Засновник видавничого холдингу ПАТ "КП Медіа" громадянин США Джед Ендрю Санден продав всі приналежні йому акції і вийшов зі складу акціонерів компанії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на інформацію ПАТ у системі розкриття Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з даними в системі, до кінця 2009 року Сандену належало 47,3619% акцій, проте до літа 2010 року його пакет виріс до 52,1429%.

У системі розкриття уточнюється, що продаж акцій відбувся до зміни керівника "КП Медіа" у кінці березня, коли новим генеральним директором став очільник цифрового агентства Netwalker Віталій Гордуз.

Реклама:

Тоді "КП Медіа" повідомила, що Гордуз займеться оперативним управлінням бізнесом, а Джед Санден як і раніше буде займатися стратегічними питаннями і редакційною політикою.

Офіційна інформація про покупця контрольного пакету поки відсутня, хоча емітент та зберігачі повинні повідомляти про всі зміни серед власників більше 10% акцій.

За даними "Української правди", що підтверджена джерелами агентства у видавництві, покупцями виступають структури відомого українського бізнесмена Петра Порошенка і видавця, співвласника УМХ Бориса Ложкіна.

Другим великим акціонером "КП Медіа" донедавна виступало ТОВ, зареєстроване за однією адресою з видавництвом "Сан медіа", міноритарієм якого є Санден, а основним власником - "Ог солюшенз Лімітед" (Британські Віргінські о-ви).

Ще 13,0271% акцій належало кіпрській DRGN Limited, пов'язаній із великою українською інвестиційною компанією "Драгон Капітал", яка у 2006 році виступала інвестиційним консультантом "КП Медіа".

Компанія KP Media був заснована Санденом у вересні 1995 року.

До холдингу входять портал bigmir)net, журнали "Кореспондент", "Ідеї вашого дому", довідники Kyiv Business Directory й "Інтер'єр магазин", інтернет-проекти Корреспондент.net, Novynar.com.ua і Ricardo.com.ua.

Найбільшими дочірніми компаніями холдингу є ТОВ "КП-Адвертайзінг", "КП-Паблікейшнс" і "Бігмір-Інтернет".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: