NYSE Euronext не хоче зливатися із Nasdaq

Понеділок, 11 квітня 2011, 10:10

Рада директорів біржі NYSE Euronext у неділю категорично відхилила пропозицію про придбання з боку Nasdaq OMX Group Inc. і IntercontinentalExchange Inc. (ICE).

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу NYSE Euronext.

Згідно із повідомленням, NYSE Euronext вважає цю пропозицію "стратегічно непривабливою" і такою, що створює "неприйнятні ризики" для акціонерів (у зв'язку із високою імовірністю блокування угоди антимонопольними органами).

Біржа підтвердила при цьому свою прихильність до раніше оголошеної угоди із Deutsche Boerse.

Реклама:

За даними The Wall Street Journal, керівництво Nasdaq готується тепер перейти в наступ, звертаючись безпосередньо до акціонерів NYSE і вказуючи на більш високу ціну своєї пропозиції і на можливість отримання схвалення операції з боку антимонопольних органів.

Пропозиція Nasdaq щедріша оферти конкурентів на 16%, або на 1,6 млрд. доларів.

При цьому злиття Deutsche Boerse AG і NYSE Euronext також може наштовхнутися на перешкоди, пов'язані із отриманням схвалення антимонопольних органів.

Поточна ціна акцій NYSE уже вища, ніж пропозиція європейського майданчика (38,70 долара проти 36,98 долара за акцію), що може говорити про те, що ринок чекає підвищення ставок у боротьбі за найбільшу біржу США.

Багато експертів вважають, що боротьба між претендентами на NYSE Euronext продовжиться.

Як повідомлялося, у лютому Deutsche Boerse AG і NYSE Euronext домовилися про злиття. Сума цієї угоди оцінюється в 9,5 млрд. доларів.

У разі здійснення операції акціонерам Deutsche Boerse буде належати 60% об'єднаної групи, акціонерам NYSE Euronext - 40%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!