"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар подорожчав після досягнення компромісу щодо бюджету США

Понеділок, 11 квітня 2011, 09:45

Курс долара до євро і низки інших світових валют зростає в ході торгів у понеділок після того, як американський Конгрес запобіг припиненню роботи уряду, схваливши скорочення держвитрат на поточний фінансовий рік.

Стабільність долара також підтримують очікування сильних даних про роздрібні продажі в США, повідомляє агентство Bloomberg.

Разом із тим прогнози подальшої жорсткості грошово-кредитної політики в єврозоні стримують падіння курсу євро.

Курс євро на 8:02 у понеділок склав 1,4461 долара проти 1,4483 долара за євро за підсумками торгів у Нью-Йорку 8 квітня.

Реклама:

Вартість японської валюти щодо долара піднялася до цього часу до 84,72 єни з 84,76 єни за долар на кінець попередньої сесії.

Курс єни до єдиної європейської валюти склав у понеділок 122,53 єни проти 122,76 єни за євро на закриття ринку в п'ятницю.

"Побоювання концентрувалися навколо ризику повного припинення роботи уряду США. Цієї загрози наразі вдалося уникнути, тому ми спостерігаємо ралі долара", - відзначив валютний аналітик Bank of New Zealand Ltd. Майк Джонс.

Лідери Конгресу і адміністрація США в ніч на суботу прийшли до компромісу щодо масштабів скорочення держвидатків в поточному фінансовому році, запобігши здавалося неминучим уже закриттям держустанов.

Демократи, які спочатку відмовлялися від будь-якого урізання бюджету, в результаті погодилися знизити його витрати більш ніж на 38 млрд. доларів, пішовши назустріч республіканцям після декількох місяців суперечок.

Спочатку республіканці добивалися скорочення витратних статей більш ніж на 60 млрд. доларів.

Адміністрації США вдалося також відстояти фінансування низку "своїх" програм, зокрема, у сфері освіти та захисту навколишнього середовища.

Якби компроміс у Конгрес не був досягнутий, федеральні відомства і всі інші установи, крім правоохоронних органів і військового відомства, були б змушені припинити функціонування, чого не траплялося в США вже 15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!