Німцям не подобається українська зернова монополія

Неділя, 10 квітня 2011, 15:52
Європейці критикують новий Закон про державний контроль над зерновим ринком.

На їхню думку, закон, що передбачає створення державної монополії на експорт сільгосппродукції призведе до витіснення з українського ринку іноземних торговельних фірм, що уклали великі суми в розвиток експортних структур.

Про це у своїй статті для DT.UA пише виконавчий директор Східного комітету німецької економіки, професор Райнер Лінднер.

Такі заходи суперечать духу вільної ринкової економіки і можуть завдати значної шкоди іміджеві України з погляду довгострокового і надійного економічного партнерства, вважає Лінднер.

На його думку, державна монополія вплине на конкуренцію усередині країни і може сприяти поширенню корупції.

В остаточному підсумку найбільше від цього постраждають самі українські землевласники, що будуть змушені продавати свій врожай монополістові за ціною нижче ринкової. "Як результат - нестача коштів на необхідну модернізацію", - переконаний професор.

Він також підкреслив, що як у Брюсселі, так і в Києві на даний момент існує цілий ряд питань, що, з погляду ділових кіл, необхідно вирішити:

"Економічні зв'язки вимагають подальшого поліпшення. У 2010 році оборот торгівлі між Україною і Німеччиною досяг лише шести мільярдів євро. У десять разів більше виявилися показники обсягу німецької торгівлі з Польщею і Чехією, хоча і за територією, і за населенням ці країни менше. Одним словом, має бути ще багато роботи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!