Бойко каже, що Білорусь платить і тоді, коли "Одеса-Броди" стоїть

П'ятниця, 1 квітня 2011, 16:27

Про це сказав міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко в Донецьку, відповідаючи на запитання, як змінився обсяг прокачування нафтопроводом "Одеса-Броди" після того, як Білорусь скоротила поставки нафти з Азербайджану.

Як повідомив Бойко, "Мозирський завод на ремонті, і в останній місяць прокачування зменшилося, а так - прокачування відбувалося в плановому режимі", інформує УНІАН.

Бойко зазначив, що Україна, згідно з угодою, все одно одержує гроші, навіть якщо Білорусь не прокачує нафту нафтопроводом.

"Більш того, у нас там жорсткий договір, так званий "прокачуй або плати". І навіть у разі, якщо не йде прокачування, країна все одно одержує валюту в обсязі приблизно 60 мільйонів  доларів на рік", - сказав міністр.

Реклама:

ВАТ "Укртранснафта" і ЗАТ "Білоруська нафтова компанія" 17 січня 2011 року підписали договір про транзит у 2011-2012 роках українською стороною 4 мільйонів тонн нафти щорічно нафтопроводом "Одеса-Броди" до Мозирського НПЗ у Білорусі.

Згідно з документом, по "Одеса-Броди" прокачується азербайджанська нафта у порядку заміщення венесуельської нафти.

За інформацією з неофіційних джерел, з середини минулого тижня до нафтопроводу "Одеса-Броди" з азербайджанського боку не надходить нафта, що прокачується в порядку заміщення венесуельської нафти, а білоруська сторона не здійснює забір нафти з нафтопроводу.

28 березня заступник генерального директора Білоруської нафтової компанії Андрій Шишко заявив, що Білорусь скоротила обсяги забору нафти з нафтопроводу "Одеса-Броди" через плановий капітальний ремонт на Мозирському нафтопереробному заводі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: