Азарова просять взяти ситуацію із хлібом під особистий контроль

Середа, 9 березня 2011, 16:02

Голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська просить прем'єр-міністра Миколу Азарова взяти під особистий контроль ситуацію на ринку хліба.

Про це сказано в депутатському зверненні депутата до Азарова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Королевської.

"Прошу доручити відповідним центральним органам виконавчої влади забезпечити наявність у продажу і стабільність цін на соціально значущі продукти харчування на всій території України", - сказано у зверненні.

Депутат нагадує, що на минулих вихідних у Луганській області склалася критична ситуація навколо поставок соціальних груп хліба.

Реклама:

Найбільш складною була ситуація в містах Ровеньки та Свердловськ, де була зафіксована повна відсутність хліба в роздрібному продажі.

На думку Королевської, незабезпечення хлібом цілого регіону можливе лише шляхом змови відповідних суб'єктів, які зловживають своїм монопольним становищем на ринку хліба і борошна.

Метою такої змови, є спекуляції з цінами на хліб, вважає народний депутат.

"Я вважаю, що ситуація вийшла за рамки допустимого. На мою думку, держава зобов'язана використовувати всі наявні владні повноваження для стабілізації ринку продовольства та недопущення подальших подібних випадків", - пише Королевська.

"Прошу Вас доручити відповідним центральним органам виконавчої влади забезпечити наявність у продажу і стабільність цін на соціально значущі продукти харчування на всій території України", - ідеться в листі.

Голова парламентського Комітету відзначила, що в Україні побитий рекорд цін на продукти першої необхідності.

"У Луганській області середня ціна на борошно в супермаркеті 6,50 грн., тобто 80 центів. У Сполучених Штатах ціна в 2,5 разу менша - 30 центів, у Франції - 34 цента, у Грузії - 45 центів. Невже в нашій країні населення в 2-3 рази багатше, ніж у цих країнах? Неконтрольоване зростання цін на продукти - це результат непродуманих дій уряду, викликаного ними ажіотажу на ринку та споживчої паніки ", - заявила Королевська.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що місто Свердловськ в Луганській області залишилося без хліба.

7 березня голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк заявив, що в регіоні немає проблем ні з борошном, ні з випічкою хліба.

Ситуація із забезпеченням населення Луганської області хлібом перебуває під його особистим контролем.

Водначас, Пристюк визнав, що дефіцит хліба все ж таки мав місце.

У свою чергу у середу міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що Луганській області була надана достатня кількість зерна для виробництва хліба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!