Держкомрезерв зобов'язали молоти борошно

Середа, 9 березня 2011, 15:15

Три підприємства Держкомрезерву будуть виробляти борошно для соціальних сортів хліба для стабілізації цін на борошно та нівелювання соціальної напруги на внутрішньому ринку.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу Держкомрезерву.

Повідомляється, що 18 тис. тонн зерна з держрезерву, виділеного відповідно до постанови КМУ № 159 від 23 лютого, будуть переробляти три державні підприємства системи держрезерву: Куліндорівський КХП (Одеська область), Дунаєвецький КХП (Хмельницька область) і Охтирський КХП (Сумська область).

У відповідності з підписаними договорами, відвантаження підприємствам зерна та переробка його в борошно розпочнеться з 15 березня 2011 року, повідомили в комітеті.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів доручив Державному агентству резерву виділити 18 тис. тонн зерна з державного матеріального резерву для переробки на борошно з метою забезпечення ним пекарів.

На думку прем'єр-міністра Миколи Азарова, яку він висловив, відкриваючи засідання уряду, саме такий механізм реалізації зерна зробить його перепродаж неможливим, забезпечить регіональні потреби хлібопекарських підприємств в борошні за оптимальними цінами і стабілізує цінову ситуацію на ринку.

Кабінет міністрів постановою від 7 лютого доручив Аграрному фонду забезпечити переробку зерна з інтервенційного фонду та реалізацію борошна пекарям у 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: