"Укрзалізниця" заробить 4 мільярди від підвищення тарифів

Середа, 9 березня 2011, 12:32

"Укрзалізниця" прогнозує, що в результаті щомісячного підвищення з березня до кінця 2011 року тарифів на залізничні вантажоперевезення вона додатково одержить цього року близько 4 млрд. гривень.

Про це в інтерв'ю журналу "Бізнес" повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк, передають "Українські новини".

"За рахунок підвищення тарифів ми плануємо додатково одержати 4 млрд. гривень, але з них держбюджету ми повинні віддати 1,6 млрд. гривень, підвищити хоча б на 1 млрд. гривень загальну зарплату, інше піде на оплату енергоносіїв", - сказав він.

Костюк поскаржився, що коштів на розвиток практично не залишиться.

Реклама:

Він також зазначив, що "Укрзалізниця" не зацікавлена в надмірному підвищенні тарифів, оскільки в такому разі вантажопотік піде на автомобільний транспорт.

"Ми не зацікавлені в невтримному підвищенні тарифів, ми зацікавлені в підвищенні тарифів на рівні інфляції й загального росту цін", - підкреслив він.

Костюк вважає, що підвищення тарифів позначиться позитивно на забезпеченні перевезень вантажів низької вартості - будівельні й інші вантажі, оскільки зараз їх перевозити збитково.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури затвердило щомісячне підвищення з березня тарифів на залізничні вантажоперевезення на 2,2% до кінця 2011 року.

За даними "Укрзалізниці", це підвищення не торкнеться перевезення зернових вантажів у межах України й продуктів харчування всіма видами сполучення -  експорт, імпорт, транзит.

"Укрзалізниця" прогнозує, що тарифи на перевезення вантажів низької вартості залізницями зрівняються з рівнем тарифів на перевезення вантажів річковим транспортом у серпні-вересні, що дасть змогу річковому транспорту почати конкурувати із залізничним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!