Керівництво BP залиши без бонусів через аварію

Субота, 5 березня 2011, 12:47

Британська Вritish Рetroleum вирішила не виплачувати бонуси за 2010 рік виконавчим директорам, на яких лежить відповідальність за розлив нафти в Мексиканській затоці.

Про це повідомила компанія в річному звіті, передає "Дело".

Без виплат залишаться гендиректор Роберт Дадлі, його попередник Тоні Хейворд і звільнений у минулому жовтні директор з геологорозвідки та видобутку Енді Інгліс.

Які бонуси їм покладалися, в документі не сказано, але за 2009 рік Дадлі одержав 1,125 млн. долара, Хейворд - 3,4 млн., Інгліс - 2,136 млн.

Реклама:

Залишивши себе і колег без бонусів, Дадлі виконав обіцянку, зроблену в минулому жовтні при вступі на посаду гендиректора, - переглянути систему оплати праці в компанії, в тому числі прив'язати рівень винагород до показників безпеки.

Схоже, нова система почала працювати. Так, компанія вирішила заплатити 30% від належного бонусу фінансовому директору Байрону Гроут і відповідальному за переробку Айан Кону - 621 тис. і 505 тис. відповідно.

Виплати їм будуть зроблені за "серйозний внесок у стабілізацію бізнесу після аварії", пише ВР.

За останні два роки зарплата топ-менеджерів ВР не росла - лише платня Дадлі при призначенні на посаду гендиректора збільшилася з 750 тис. до 1,175 млн. долара у рік.

Звільнених топ-менеджерів ВР вирішила не залишати без вихідної допомоги.

Хейворду і Інглісу належить компенсація за звільнення - 1,752 млн. і 1,45 млн. долара відповідно. Це трохи більше їх середньорічного окладу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: