Москаль просить Азарова не давати Могильову 120 мільйонів

П'ятниця, 4 березня 2011, 14:45

Депутат Геннадій Москаль просить Кабмін не виділяти МВС 120 млн. гривень на закупівлю устаткування для паспортів з біометричними даними.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою.

Він вважає нелогічним підписання відповідної постанови уряду від 14 лютого 2011, оскільки відповідна законодавча база ще не розроблена.

"У мене виникає підозра, що виділені кошти через непрозорість тендерного механізму та корупційні схеми, які мають місце в нашій країні, будуть "відбиті", вкрадені, вивезені, а ми так ніколи і не потрапимо до Європи", - вважає нардеп.

Реклама:

Москаль також зауважує, що директивою № 2252 від 2004 року Євросоюз вимагає, щоб держава визначила одну установу, відповідальну за друкування паспортів та проїзних документів.

Назву цієї установи Україна має повідомити Єврокомісії.

А згідно із законом "Про захист персональних даних" (стаття 4 п.3), "розпорядником бази персональних даних, власником якої є орган державної влади чи орган місцевого самоврядування, може бути лише підприємство державної або комунальної форми власності, що належить до сфери управління цього органу".

МВС, яке є розпорядником бази персональних даних на осіб, котрі володіють паспортами для виїзду за кордон, не має державного підприємства, що могло б виготовляти паспорти, а також машинозчитувального обладнання, адаптованого до країн Євросоюзу, яке було б встановлене на всіх контрольно-пропускних пунктах на кордоні та у всіх підрозділах, котрі мають право видавати закордонні паспорти з біометричними даними, вказує депутат.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: