"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров: скоро голограми уже б клеїли на туалетний папір

П'ятниця, 4 березня 2011, 12:43

Відмова від голограм пов'язана із загальною лінією уряду на дерегулювання бізнесу.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "УНІАН".

"Це рішення пов'язане з нашою загальною лінією на дерегулювання, на створення простих умов ведення бізнесу, для зменшення різних поборів з наших людей, і підприємців зокрема", - сказав він.

За словами прем'єра, голограми мають застосовуватися тільки там, де існує необхідність захистити документ значної державної або фінансової ваги.

Реклама:

"А ми бачимо, що за останні роки різного роду ділки пробили безліч нормативних актів. Ці голограми у нас вже скоро на туалетному папері приклеюватимуться", - підкреслив Азаров.

Як повідомлялося, 3 березня президент Віктор Янукович підписав указ № 264/2011, згідно з яким скасовано президентський указ № 1239 "Про захист документа і товарів голографічними захисними елементами" від 15 листопада 2000 року.

Кабінет міністрів на засіданні 9 лютого вирішив відновити державний контроль над виробництвом захисних знаків і документів суворої звітності.

В Україні діє 88 видів голограм для найрізноманітніших  видів документів суворої звітності, які щороку закуповуються в інтересах держави в мільйоних екземплярах.

Егс-голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський раніше оцінив розмах "викачування" концерном ЄДАПС коштів з України в 8 млрд. гривень на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: