"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГЗК Ахметова виплатять 4,7 мільярда дивідендів

Четвер, 31 березня 2011, 21:10

Центральний і Північний гірничо-збагачувальні комбінати, що входять в найбільший в Україні гірничо-металургійний холдинг "Метінвест", вирішили виплатити дивіденди в розмірі відповідно 1,27 гривні та 1,39 гривні на акцію.

Як повідомили міноритарії цих підприємств, таке рішення ухвалили збори акціонерів цих товариств, що продовжили роботу в четвер після оголошеного 25 березня перерви, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За їх словами, дивіденди будуть виплачені протягом трьох років акціонерам, внесеним до реєстрів на 25 березня цього року.

Сумарно ЦГЗК повинен виплатити близько 1,5 мільярда гривень дивідендів, Північний ГЗК - більше 3,2 мільярда гривень.

Реклама:

У прес-службі ГЗК і "Метінвесту" не змогли в четвер прокоментувати цю інформацію і повідомити офіційні підсумки зборів.

Згідно оголошення про їх проведення, чистий прибуток ЦГЗК у 2010 році зріс в 4,9 рази - до 1,289 мільярда гривень, а нерозподілений прибуток на кінець минулого року досяг 1,833 мільярда гривень.

Північний ГЗК у минулому році збільшив чистий прибуток в 2,1 рази - до 2,645 мільярда гривень, а його нерозподілений прибуток виріс до 3,7 мільярда гривень.

Акції ЦГЗК котирувалися на Українській біржі в четвер за курсом 7,699 гривень за штуку, Північний ГЗК - 13,589 гривень.

Найбільшим акціонером ЦГЗК і Північного ГЗК до передачі контрольних пакетів їх акцій "Метінвесту" був холдинг СКМ, якому належало понад 99% в обох комбінатах і який зараз є мажоритарним акціонером "Метінвесту" з часткою 75%, ще 25% належить "Старт-холдингу".

На кінець 2010 року "Метінвест" володів 63,3% ПівнГЗК і 76% ЦГЗК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: