Хімпром "страждає" через нестабільність в Африці

Четвер, 31 березня 2011, 19:12

ВАТ "Сумихімпром", одне з провідних підприємств хімічної галузі України, може тимчасово зупинити виробництво фосфатних добрив через політичну нестабільність в ряді африканських держав.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" високопоставлений співробітник на підприємстві.

"У квітні "Сумихімпром" може зупинити виробництво фосфорних добрив на строк до двох тижнів, поки не надійде нова партія фосфоритів", - сказало джерело, додавши, що сировини на підприємстві вистачить ще на два тижні роботи.

За його словами, до нинішнього часу підприємство отримувало фосфорити з Алжиру, але зараз постачання припинилися у зв'язку зі страйком працівників залізничного транспорту.

Реклама:

"Фосфорити в Алжирі видобуваються, але нема кому їх возити - страйкують залізничники. У портах все вичищено, і сьогодні ніхто не може привезти сировину з цієї країни", - повідомило джерело на підприємстві.

Він додав, що фосфорити можна купити в Сирії, але в країні політична криза і про постачання не вдається домовитися вже протягом декількох тижнів.

Крім цього, джерело повідомило, що фосфорити значно гіршої якості в порівнянні з сировиною з Алжиру або Сирії можна закуповувати в Єгипті.

"Ситуація в країні стабілізувалася. Але для виробництва фосфорних добрив на основі єгипетських фосфоритів потрібно значно більше електроенергії, виробництво стає дуже дорогим", - сказав співрозмовник агентства.

Окрім того, агентство з посиланням на генерального директора "Дніпровського завода мінеральних добрив" Павла Мартіянова повідомляє, що підприємство припинив випуск фосфатних добрив через проблеми з поставками фосфоритів для їх виробництва.

Він уточнив, що підприємство одержує сировину з Сирії. Проте останнім часом його поставки ускладнені у зв'язку зі страйками залізничників в країні. З цієї причини транспортування фосфоритів по Сирії до портів ускладнилася і здійснюється автотранспортом.

Мартіянов також повідомив, що найближчим часом в одному із сірійських портів очікується початок навантаження фосфоритів на корабель, який доставить сировину в Україну.

За його прогнозами, якщо навантаження відбудеться найближчим часом, то підприємство зможе отримати фосфорити приблизно через 14 днів, і відновить випуск добрив.

Як повідомлялося, ряд країн Близького Сходу та Північної Африки знаходяться в положенні політичної нестабільності.

"Сумихімпром" спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянту для очищення води. У державній власності знаходиться його 100% акцій.

Дніпровський завод мінеральних добрив випускає фосфатні добрива, азотні сполуки та іншу продукцію неорганічної хімії.

Його власником є ​​ЗАТ "Федкомінвест-Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: