"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд стягнув 21 мільйон з постачальника 27 "швидких" для МНС

Четвер, 31 березня 2011, 18:52

Генпрокуратура повідомляє, що закупівля санітарних автомобілів для потреб МНС відбувалися з порушеннями законодавства.

"Генеральною прокуратурою вжито заходів до відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок незаконних дій посадових осіб МНС України та товариства "Лакшмі-Авто" при закупівлі санітарних автомобілів для потреб міністерства", - повідомляє пре-служба відомства.

Зокрема, господарський суд Києва 31 березня задовольнив позов Генпрокуратури та визнав недійсним рішення тендерного комітету МНС України про визначення ТОВ "Лакшмі-Авто" переможцем тендеру на поставку 27 санітарних автомобілів, а також укладений у 2009 році за його результатами договір про закупівлю.

Позов обґрунтовано тим, що учасники тендеру пов'язані між собою, переможцем тендеру визначено особу, яка не мала права брати участі у ньому, а закупівельна ціна автомобілів була явно завищена.

Реклама:

"Окрім того, враховуючи, що договір на поставку автомобілів укладено з метою, яка завідомо суперечить інтересам держави і суспільства, цим же рішенням суду на вимогу прокурора у дохід держави з товариства стягнуто 21,5 мільйон гривень", - підкреслюють у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!