Присяжнюк хоче, щоб зернотрейдери брали участь в посівній

Четвер, 31 березня 2011, 18:45

Мінагропрод ініціює безпосередню участь компаній-зернотрейдерів у проведенні весняно-польових робіт та наданні максимальної підтримки вітчизняним аграріям у здійсненні вчасної посівної кампанії.

Про це під час робочої поїздки до фермерських господарств Одеської області повідомив очільник Мінагропроду Микола Присяжнюк.

"Ми будемо переконувати зернотрейдерів, щоб вони разом із сільгоспвиробником вирощували зернові, приймав активну участь в осінньо-польових та весняно-польових роботах, по принципу  50% форвардного фінансування, 30 % - у процесі вирощування  та 20% - по факту отримання зернових. Цей принцип працює в багатьох інших країнах, у тому числі і в Бразилії, яка є одним із найбільших експортерів зерна", - повідомив Присяжнюк.

За словами міністра, вирощування зернових - це  пріоритет не тільки всередині країни, а й на зовнішніх ринках.

Реклама:

"В нашій країні ми зобов'язані нарощувати виробництво зернових. Сьогодні ми ведемо зустріч із зернотрейдерами, з європейським та світовими банками, щоб зернотрейдер в нашій країні змінив свою роль", - зазначив міністр. 

"Кожна комерційна компанія хоче зменшити ризики, і я їх розумію. Але держава готова за рахунок форвардних закупівель виділяти кошти для того, щоб забезпечити продовольчу безпеку як продовольчого, так і фуражного зерна. Тобто ми підтвердимо на законодавчому рівні, що те зерно, яке вирощене спільними силами зернотрейдерів і сільгоспвиробників, буде мати вільний рух в торгівлі", - переконаний очільник Мінагропроду. 

За словами Присяжнюка, цілком можливо, що вже осінньо-польові роботи та посів озимих буде проведено разом із зернотрейдерами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!