"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова наглядової ради НДУ подав у відставку

Четвер, 31 березня 2011, 15:04

Заступник голови Держінформнауки Віктор Івченко подав у відставку з посади голови наглядової ради ВАТ "Національний депозитарій України", яку він займав довгі роки.

"Маємо заяву Івченко, що він просить звільнити його з посади голови наглядової ради НДУ", - повідомив глава Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевелєв, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, цю заяву розглянуть збори акціонерів НДУ 27 квітня.

Відповідаючи на питання щодо нового очільника наглядової ради НДУ, Тевелєв зазначив, що цю кандидатуру може визначити Кабінет міністрів голосуванням.

Реклама:

НДУ на 28 березня 2011 року обслуговував 278 зберігачів та 3023 емітентів. Сумарний обсяг депозитарних активів у Нацдепозитарія на цю дату становив 96,92 мільярда гривень.

Основним акціонером депозитарія є держава - 86%, і цим пакетом управляє ДКЦПФР.

Крім того 1,4% НДУ належить близько 20 юридичним особами, 6,3% - дочірній компанії, що входить до групи компаній "Смарт-холдинг", 6,3% - компаніям, які опосередковано належать самому Івченко.

Нацдепозитарій в 2010 році збільшив чистий дохід на 86,7% - до 11,24 мільйона гривень, чистий прибуток - на 27,3%, до 0,06 мільйона гривень.

Найближчим часом уряд направить до Верховної ради законопроект про утворення на базі НДУ центрального депозитарія з передачею йому всіх глобальних сертифікатів по всіх випусках цінних паперів в Україні. 


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!