"ОККО" оскаржило у штраф АМКУ

Четвер, 31 березня 2011, 14:27

ПП "Окко Нафтопродукти", одна зі структур ПАТ "Концерн "Галнафтогаз", якео керує мережею АЗС "ОККО", оскаржило в суді рішення Антимонопольного комітету про штраф на 32 млн. гривень.

Про це заявив президент "Галнафтогазу" Віталій Антонов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наші юристи подали апеляцію, ми категорично не згодні із цим обвинуваченням в нашу сторону", - сказав він у кулуарах 7-ї щорічної конференції інвестиційної компанії "Драгон Капітал" у Києві в четвер.

Антонов зазначив, що мережа заправок "ОККО" і так утримувала мінімальну ціну на нафтопродукти, і в зв'язку із цим звинувачення у спекуляції і перевищенні цін не має ніяких підстав.

Реклама:

"Звинувачення в тому, що є елементи якоїсь спекуляції і перевищення цін, не має під собою ніяких підстав, тому що у нас прозора економіка", - підкреслив президент "Галнафтогазу".

Як повідомилося, 22 березня АМКУ оголосив про накладення штрафів за узгоджені дії на мережі автозаправних станцій ТОВ "Альянс Холдинг" (ТМ Shell), "Континент Нафто Трейд" (ТМ WOG) та ПП "Окко Нафтопродукти" ("Галнафтогаз") у розмірі 1% їхньої виручки за 9 місяців 2010 року.

Штраф для АЗС Shell склав близько 25 млн. гривень, WOG - близько 93 млн. гривень, "ОККО" - близько 32 млн. гривень.

Ще дві компанії: ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна" та СП ТОВ "Кершер", що спочатку увійшли до складу підозрюваних у різкому підвищенні цін на бензин у грудні-січні, поки уникли штрафів. Справа стосовно них виведена в окреме провадження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!