Азаров задоволений домовленістю із власниками НПЗ

Четвер, 31 березня 2011, 12:34

Підписання меморандуму між власниками українських НПЗ і урядом дозволить стабілізувати ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів і реалізувати концепцію заміни дорогого імпортного бензину та дизпалива на вироблені в Україні протягом 2011-2012 років.

Таку упевненість висловив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Це дозволить нам стабілізувати ситуацію на ринку нафтопродуктів. Це для нас дуже важливо", - сказав він, характеризуючи меморандум, підписаний в середу.

"Думаю, ми домовилися за конкретними позиціями, і протягом 2011-2012 років ця проблема буде вирішена за рахунок заміщення дорого імпортного палива більш дешевими, виробленими в нас нафтопродуктами", - додав Азаров.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабмін і власники українських НПЗ в середу підписали меморандум про взаємне партнерство, який передбачає збільшення переробки нафти з боку НПЗ і надання державою необхідних для цього умов.

Уряд зобов'язується забезпечити проведення спеціального розслідування щодо імпорту нафтопродуктів в Україні і в найкоротший термін вжити заходи, які відповідають рішенням Міжвідомчої комісії з торгівлі.

Компанії зобов'язуються у встановлений термін провести модернізацію НПЗ із переходом на випуск палива, що відповідає вимогам стандарту Євро-4 і Євро-5.

Зокрема, Кременчуцький, Лисичанський і Одеський НПЗ повинні бути модернізовані до 1 липня 2011 року, Дрогобицький, Надвірнянський НПЗ і Шебелинський ГПЗ - до кінця 2012 року.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості в кінці минулого тижня виступило з ініціативою внести до Податкового кодексу зміни щодо значного зниження акцизу на світлі нафтопродукти, а також додати в документ пункт про скасування ПДВ на імпортовану нафту з метою стабілізації цінової ситуації на ринку нафтопродуктів країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!