У Києві при "молодій команді" вкрали землі на 70 мільярдів

Четвер, 31 березня 2011, 11:51

В Києві було незаконно роздано 750 гектарів землі.

Про це заявив під час звіту у Київраді голова КМДА Олександр Попов.

"Недопустимі факти, коли 750 гектарів київських земель видано Київрадою без підготовки будь-якої землевпорядної документації", - заявив він.

"Непоодинокі випадки, коли на одному засіданні Київради з голосу приймалися більше 100 земельних питань. Особи, які не проживають у Києві роздано безоплатно близько 75 гектарів київських земель. До речі, ці люди про це і знати не знали. Як кажуть правоохоронні органи, власниками вони були деякий час, а потім всі ці землі стікалися до декількох великих фірм", - додав Попов.

Реклама:

За його словами, створений у Київраді механізм "дозволив окремим ділкам протягом двох місяців оформити декілька гектарів землі в центрі столиці".

При цьому він відзначив, що прості кияни не отримали землі.

"Якщо подивитись, то там немає руху черги. Люди не отримували землю", - сказав Попов.

За його словами, схема незаконного отримання землі була такою: подавалася заява до Київради, через місяць подавалася своя редакція договору купівлі-продажу ділянки в суд, який визначав, що договір укладений за ціною, яку визначив заявник.

"При цьому ні юридичні служби Київради, ні керівництво не реагували на це, не ходили в суд. І так ділянки  з безцінь переходили у власність", - заявив Попов.

"Результат діяльності "вражаючий" - втрачену землю можна оцінити від 60 до 70 мільярдів гривень", - наголосив голова КМДА.

За його словами, за ці кошти можна було збудувати 1200 дитячих садочків, 400 шкіл, 15 мостів, 4 нові окружні дороги.

"За ці гроші Київ би дійсно став європейською столицею", - наголосив Попов.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: