Суд повернув державі майно Нікопольського трубного заводу

Четвер, 31 березня 2011, 09:20

Верховний суд за позовом Генеральної прокуратури повернув у державну власність адміністративні та виробничі будівлі, що належать державному підприємству "Нікопольський трубний завод" (НТЗ).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"Верховним судом 28 березня 2011 року задоволено заяву генерального прокурора та скасовані незаконні судові рішення, якими держпідприємству "Нікопольський трубний завод" безпідставно відмовлено в поверненні від комерційної структури адміністративних і виробничих будівель заводу", - говориться у повідомленні.

"Зазначене державне майно було відчужене на підставі незаконного рішення суду, яке також скасовано при втручанні Генеральної прокуратури", - інформує прес-служба ГПУ.

Реклама:

Як повідомлялося, 18 квітня 2008 року Господарський суд Дніпропетровської області визнав ДП "Нікопольський трубний завод" банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру, призначивши ліквідатором Олександра Новікова.

ДП "Нікопольський трубний завод" під юрисдикцією юрисдикція Державного космічного агентства створене в 2003 році на базі трубоволочильного цеху №4 "Нікопольського південнотрубного заводу" і фактично не працювало з моменту свого створення (виробляло незначні партії продукції в основному на давальницькій сировині).

У 2006 році завод повністю припинив виробничу діяльність через брак оборотних коштів.

У травні 2008 року суд визнав ДП "НТЗ" банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру, за результатами якої активи ДП "Нікопольський трубний завод" відійшли компанії "Алеф", що належить дніпропетровському бізнесменові Вадиму Єрмолаєву, а на потужностях НТЗ було створено ПП "Оскар".

Банкрутство підприємства та передача активу оспорювалися ДКАУ в судах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: