Коломойському не сподобалося, як продавали МАУ

Середа, 30 березня 2011, 17:11

Спiввласник групи "Приват" Iгор Коломойський висловлює невдоволення результатами продажу державної частки у статутному капiталi авiакомпанiї "Мiжнароднi авiалiнiї України".

"Вiн - голова Фонду держмайна Олександр Рябченко, вже продавав МАУ за "дуже високою цiною". Якщо вiн i далi так продаватиме, то приватизацiя буде, як завжди", - сказав вiн журналiстам у Києвi в середу, передає "Інтерфакс".

На думку Коломойського, у разi подальшого проведення "неправильної приватизацiї" iнвестицiї в країну не прийдуть.

"Рябченко потрiбно думати, як приватизувати. Як вiн "Луганськтепловоз" продавав! Якщо йому щось не подобається, нехай подає у вiдставку", - заявив вiн, вiдповiдаючи на реплiку, що цiна не залежить вiд керiвника Фонду держмайна.

Реклама:

Як повiдомлялося, ФДМ 25 лютого продав держпакет акцiй у розмiрi 61,58% "Мiжнародних авiалiнiй України" за 287,229 мільйона гривень.

До приватизацiї авiакомпанiя "Днiпроавiа", пiдконтрольна афiлiйованому з Коломойським ТОВ "Галтера", пропонувала заплатити за держпакет акцiй МАУ 516,841 мільйона гривень.

Авiакомпанiя Windrose, яку також пов'язують з групою "Приват", виявляла готовнiсть придбати держчастку в статутному капiталi МАУ за 492,9 мільйона гривень.

 ЗАТ "МАУ" засноване в 1992 роцi, у 2010 роцi перетворено на ПАТ. Флот авiакомпанiї складається з 18 авiалайнерiв Boeing рiзних модифiкацiй.

Акцiонерами компанiї наразi є UIA Beteiligungsgesellschaft mbH - 58,6%, UIA Holding GmbH - 25,84%, Capital Investment Project - 15,55%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: