"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прем'єр "викрив" нафтотрейдерів

Середа, 30 березня 2011, 11:55

Деякі нафтотрейдери не виконують домовленості з урядом про встановлення цін на нафтопродукти.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Деякі трейдери не хочуть іти нам назустріч. Учасники ринку у переважній більшості вийшли за межі коридору, який був рекомендований експертно-аналітичною групою при Міненерговугілля", - сказав він.

Азаров поінформував, що трейдери причиною виходу за межі коридору називають те, що домовленість була досягнута щодо вітчизняного, а не імпортного бензину, при цьому заявляючи про неможливість купити вітчизняний бензин.

Реклама:

Останнє, на думку прем`єра, не відповідає дійсності.

"Це відверта брехня. Минулого тижня держкомпанія "Укргазвидобування" провела аукціон з продажу світлих нафтопродуктів за середньою ціною, яка була істотно нижчою за встановлену ціновим коридором, проте жодна компанія, яка продає імпортний бензин в Україні, не взяла у ньому участь", - сказав він.

"Зрозуміло чому. Безумовно, вигідніше завозити імпортне паливо і одержувати надприбуток за рахунок необґрунтованого підвищення цін", - наголосив Азаров.

При цьому він відзначив, що в Україні спостерігається тенденція збільшення обсягів імпортних нафтопродуктів, незважаючи на те, що в лютому вітчизняні заводи збільшили виробництво бензину на 20%.

Премєр поінформував, що у середу уряд планує схвалити меморандум з вітчизняними виробниками нафтопродуктів для захисту державних інтересів і споживачів палива на внутрішньому ринку.

Також у меморандумі будуть викладені методи економічного характеру для стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!